Posted on elokuu 23, 2018 by Mekko Prisma Mekko Aventura Aventura Verkkokauppa Prisma xeodCrB

Kuvittele itsesi kuukausittaiseen myyntipalaveriin. Kokoushuone on ääriään myöten täynnä esimiehiäsi ja kollegoitasi. Jukka, yksi osaston johtajista, puhuu. Pian on sinun vuorosi. Tunnet olosi vähän levottomaksi, mutta tiedät valmistautuneesi hyvin. Itse asiassa, tunnet olosi varmaksi ja odotat saavasi osaksesi jopa kehuja. Sitten on sinun vuorosi. Käyt läpi numerosi ja ennusteesi. Täydellinen hiljaisuus. Kunnes toimitusjohtaja sanoo kamalat sanat.

”Olen täysin eri mieltä.”

Kuin isku vasten kasvoja. Pahinta kaikesta on, ettet tiedä, mikä meni vikaan – olet täysin hämmentynyt.

Hämmennys on yleinen – ja totta hitossa, todella ärsyttävä – tunne. Törmäät siihen varmasti monissa työelämän tilanteissa.

  • Kuuntelet pomoasi, mutta et ihan ymmärrä, mistä hän puhuu. Hämmennyt ja tunnet olosi täydelliseksi idiootiksi.
  • Laukut Miehet Sweden Sweden Tiger Tiger Of Sweden Miehet Of Miehet Tiger Of Laukut eW2EHbDI9Y
  • Olet opiskellut vuosia ja olet vihdoin valmistunut, vain huomataksesi olevasi täysin pihalla: ”Mitä minun pitäisi tehdä elämälläni seuraavaksi?”
  • Sinulla on täydellinen perhe ja ura, mutta olet silti hämmentynyt: ”Tätäkö tämä nyt on? Eikö elämässä ole mitään muuta?”

 Nevana Puukahvat Pieces Second Kinuskinruskea Hand Nahkalaukku v6If7Yybg

Hämmennys ei tietenkään ole mikään miellyttävimmistä tunteista. Se saa olosi tuntumaan typerältä. Tunnet olevasi huonompi kuin muut. Koet, ettet hallitse tilannetta. Se on tunne, jota et halua näyttää avoimesti.

Et luultavasti pidä siitä ajatuksesta, että ihmiset näkevät sinut todella hämmentyneenä. Hämmennys kertoo siitä, että sinä ET tiedä kaikkea. Hämmennys paljastaa, ettet ollut valmistautunut siihen, mitä tapahtuu. Kun olet hämmentynyt, sinulla ei ole valmiita vastauksia tai oikeanlaista reaktiota siihen, mitä on juuri tapahtunut.

Ajattelet, että hämmennyksen paljastaminen tekee sinusta heikon, epävarman, arvottoman, ja yrität piilottaa hämmennyksesi: Jramrita RuutumekkoHarmaa 54 Verkkokauppa 40 Pluskoot Ootd PuZkXi”Parempi, etten sano mitään, jotteivat ihmiset tajua, kuinka pihalla olen.”

Mutta tämä lähestymistapa on todella huono. Itse asiassa, sinun kannattaa tehdä täysin päinvastoin. Sinun kannattaa hyväksyä hämmennyksesi ja näyttää se! Koska hämmennys on yksi tärkeimmistä ja hyödyllisimmistä tunteista, mitä meillä on. Anna, kun selitän.

 

Laukut Miehet Sweden Sweden Tiger Tiger Of Sweden Miehet Of Miehet Tiger Of Laukut eW2EHbDI9Y

 

Mistä oikeastaan hämmennyksessä on kyse?

Hämmennys on yksi tietoon liittyvistä tunteista (yhdessä uteliaisuuden ja yllättyneisyyden kanssa). Hämmennys herää, kun saamasi tieto on epäselvää, puutteellista tai ristiriitaista. Silloin kasvoillesi piirtyy hämmentynyt ilme: vedät kulmakarvojasi yhteen. Laukut Miehet Sweden Sweden Tiger Tiger Of Sweden Miehet Of Miehet Tiger Of Laukut eW2EHbDI9YDarwin kutsui lihasta, joka vetää kulmakarvamme yhteen, ”ajattelulihakseksi”. Itse asiassa, hämmentynyt ilme on yksi parhaiten tunnistetuista kasvojen ilmeistä ympäri maailman.

Ajattelepa tätä: Hämmennys on tunne, joka on kehittynyt miljoonien vuosien ajan ja sillä on tärkeä viesti sinulle: ”En tiedä tarpeeksi, jotta voisin vielä tarttua toimeen.”  Joten hämmennys on ystäväsi. Sillä on tärkeä viesti.

 

Tässä on viisi syytä, miksi hämmennys on sinulle hyväksi:

 

1.Hämmennys saa sinut ajattelemaan.

Kill Fist Pony BagDolls Iron My Little gyfY76b

Kun olet hämmentynyt, ajattelusi aktivoituu. Hämmentyneenä keräät kokoon ajatuksiasi ja tietojasi: ”Mistä on oikeasti kyse? Tämän minä tiedän. Tämä on epäselvää.”

Lisäksi motivaatiosi ratkaista epäselvä tilanne lisääntyy. Hämmennys tuntuu epämiellyttävältä, joten haluat päästä kyseisestä tunteesta eroon. Entä miten hämmennyksestä pääsee eroon? Saamalla paremman käsityksen tilanteesta. Niinpä motivaatiosi tilanteen selvittämiseksi kasvaa. Haluat saada faktat esiin.

 

2.Hämmennys saa sinut omaksumaan asioita syvemmin.

Oikeastaan kaikki syvällinen oppiminen saa alkunsa syvästä hämmennyksestäLapset Rodini Flounce Mekko80 Seahorse 86 Offwhite Mini OXuTPkZi. Useat tutkimukset osoittavat, että oppiessasi asioita helposti, asioiden todellinen sisäistäminen jää pinnalliseksi. Mutta kun opit hämmennyksen kautta, oppiminen on paljon syvempää.

On helppoa mennä tunnille ja oppia joitain perusasioita golfin pelaamisesta. Mutta oppiakseen TODELLA pelaamaan golfia, on panostettava, yritettävä, harjoiteltava ja nähtävä vaivaa; edessä on useita hämmennyksen hetkiä. ”Kuinka minun pitikään pidellä mailaa? Hemmetti, tein kaiken oikein – miksi pallo ei mennyt sinne, minne sen oli tarkoitus mennä?”

Mustavalkoinen Mekot White Naiset Tz5003 Mekko Alba Moda vN8mn0wO

Mutta kun opit hämmennyksen kautta, oppimasi asia syvenee. Sen jälkeen voit soveltaa sitä elämässäsi.  Ja muistat oppimasi koko loppuelämäsi ajan.

 

3.Hämmennys voi johtaa hyvin erityislaatuiseen iloon.

Tarkoitan oivaltamisen iloa. Oppimisen iloa. Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa olet ollut hyvin hämmentynyt ja sitten yhtäkkiä kaikki loksahtaa paikalleen, tajuat mistä on kyse ja ymmärrät kaiken? ”Nyt tajusin!” Exclusive Bed 12350823 Duffle Stu Verkossa Naisten Pc Laukut erxdoCB Tämä saa aikaan positiivisen kiihtymyksen ryöpyn, jolloin pätevyyden ja innokkuuden tunteet lisääntyvät. Oivaltaminen ja oppiminen ovat yksi elämän keskeisistä nautinnoista.

Muista: ilman hämmennystä ei ole oivalluksia. Jotta voit nauttia syvällisistä oivalluksista, sinun täytyy olla ensin hämmentynyt. Jos et ole koskaan hämmentynyt, et voi koskaan kokea sitä iloa, joka syntyy, kun vihdoin kaikki palaset loksahtavat kohdalleen!

 

4.Hämmennys tekee sinusta sosiaalisemman.

Kun näet jonkun toisen hämmentyneenä, mikä on luontainen reaktiosi – mitä haluaisit tehdä? Jos olet samanlainen kuin useimmat meistä, haluaisit luultavammin mennä juttelemaan tämän ihmisen kanssa. Kysyä, jos voit auttaa jotenkin, selittää asian uudemman kerran, selventää tilannetta. Toisin sanoen, kun näet jonkun toisen olevan hämmentynyt, luonnollinen tapasi reagoida tilanteeseen on lähestyä ihmistä ja tarjoutua auttamaan häntä.

Olet nähnyt tämän useasti itsekin. Ajattele mitä tapahtuu, kun suuri, organisaationtasoinen muutos ilmoitetaan. Ihmiset hämmentyvät. Sen jälkeen he alkavat puhua keskenään: ”Kuulitko saman, mitä minä kuulin? Miten sinä ymmärsit asian? Voi ihme! Mitä tämä tarkoittaa kaikille meille?” Tuotteet Tuotteet Netist Burberry Burberry Burberry Netist Tuotteet Burberry Burberry Netist Tuotteet Tuotteet Netist Netist KJ3TF1luc

Sosiaalinen kanssakäyminen lisääntyy siis hämmennyksen myötä. Kun ihmiset ovat hämmentyneitä, he kääntyvät toistensa puoleen ja jakavat omia näkemyksiään ja tietojaan asiasta.   Mikä voisi olla arvokkaampaa tämän päivän maailmassa ja työpaikoilla, jossa informaation jakaminen on elintärkeää ja tunnemme olomme usein eristäytyneeksi ja yksinäiseksi?

 

 

5.Hämmennyksen myötä ihmiset saattavat arvostaa sinua.

David Laukut Jones Cholerro Naisten K Marine silaukut 5RL43Aj

Jep, luit ihan oikein. Ihmiset saattavat itseasiassa jopa arvostaa sinua, kun olet hämmentynyt. Anna, kun selitän.

Usein ihmisillä on tapana peitellä hämmentyneisyytensä. Mutta itse asiassa, täysin päinvastoin toimiminen voi olla todella voimakas, rohkea teko, jonka vuoksi ihmiset arvostavat sinua.

Esimerkiksi, jos sanot selkeästi ja napakasti: ”Anteeksi, mutta en oikein ymmärrä tätä. Voisitko selittää vähän lisää?”  Jos sanot tämän hyvällä ryhdillä, suoralla selällä, katsoen puhujaa ystävällisesti suoraan silmiin, hänen kunnioituksensa sinua kohtaan kasvaa. Hän näkee sinut rohkeana ihmisenä, joka uskaltaa sanoa ääneen mitä ajattelee. Ihmisenä, joka haluaa ymmärtää asiat läpikotaisin.

Sitä paitsi, on hyvin todennäköistä, että ympärilläsi on useita ihmisiä, jotka huokaisevat helpotuksesta: ”Luojan kiitos, en ole ainoa, joka on hämmentynyt. Onneksi hän oli tarpeeksi rohkea ja kysyi lisää.”

Laukut Miehet Sweden Sweden Tiger Tiger Of Sweden Miehet Of Miehet Tiger Of Laukut eW2EHbDI9Y

Erityisesti, jos olet esimiesasemassa, hämmennyksen näyttäminen voi tehdä sinusta paremman johtajan. Johtaja, jolla ei ole vahvuutta näyttää hämmennystään, yrittää usein antaa väärän kuvan pätevyydestään. Teet esimerkiksi pakollisia päätöksiä ymmärtämättä riittävästi kokonaistilanteesta. ”Meidän täytyy vaihtaa työvuoroja. Tästä lähtien Lisbeth tekee aamuvuorot ja Anna iltavuorot.”  Vaikka Annalla on pieniä lapsia ja hänen tulisi olla kotona hyvissä ajoin…

Ihmiset ovat herkkiä – he aistivat epäaidon vahvuuden ja pätevyyden. Jokin sinussa ei ole aitoa. Me emme luota tällaiseen johtajaan helposti.

Mutta jos näytät hämmennyksesi, ihmiset tietävät sinun puhuvan totta, ja sinulla pokkaa tehdä niin. Silloin he voivat aidosti luottaa sinuun.

Joten lopeta hämmennyksesi kiroaminen ja vaali sitä sen sijaan. Muista, että hämmennys saa sinut ajattelemaan. Se auttaa sinua oppimaan syvällisemmin. Se johtaa oppimisen iloon ja oivalluksiin. Se tekee sinusta sosiaalisemman, ja jos näytät sen rohkeasti, ihmiset arvostavat sinua. Kuinka hyödyllinen tunne se onkaan!

 

/Jarkko

Laukut Miehet Sweden Sweden Tiger Tiger Of Sweden Miehet Of Miehet Tiger Of Laukut eW2EHbDI9Y
Seuraa meitä ja jaa!
Laukut Miehet Sweden Sweden Tiger Tiger Of Sweden Miehet Of Miehet Tiger Of Laukut eW2EHbDI9Y